Uvjeti korištenja Usluge Tomato webshop

 

Tomato, kao jedna od usluga A1, pruža svojim korisnicima korištenje usluge web shop. Usluga Tomato web shop omogućava korisnicima (dalje u tekstu pojedinačno: "Korisnik" ili skupno: "Korisnici") kupovinu Tomato portfelja, Tomato kompleta, dodatne opreme i Tomato bonova (dalje u tekstu: "Proizvodi" odnosno "Usluga").

1. Registracija Korisnika

Registracija Korisnika obavlja se isključivo kreiranjem korisničkog imena i lozinke.

1.1. Registracija postojećeg Korisnika Tomato web shop usluga

Postojeći Korisnik Tomato web shop usluga pristupat će Usluzi unosom svojeg korisničkog imena i lozinke. Nakon uspješne registracije, Korisniku će biti dodijeljeno korisničko ime i lozinka. Korisničko ime i lozinka služe isključivo za autorizaciju korištenja Usluge te za pristup pojedinim personaliziranim sadržajima Usluge poput: Moji podaci, Moje narudžbe itd. Ako Korisnik posumnja u neautorizirano korištenje svojeg korisničkog imena i lozinke, obvezan je odmah promijeniti lozinku. Korisnik je odgovoran i za sve nedopuštene/protupravne aktivnosti autorizirane i izvršene uporabom njegovog korisničkog imena i lozinke.

Korisnik registracijom potvrđuje sljedeće:

 • da je u cijelosti upoznat te prihvaća Uvjete korištenja usluge Tomato web shopa.
 • točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka.
 • daje izričitu suglasnost da A1 može, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu, za potrebe vlastitih evidencija i pružanja drugih usluga, obavještavanja o novim proizvodima i uslugama te unapređenja usluga i da A1 navedene podatke može davati trećima u svrhu izvršavanja Usluge, zaštite interesa korisnika Tomato usluga i A1 te sprječavanja eventualnih zlouporaba

2. Cijene Proizvoda i načini plaćanja

2.1. Cijene Proizvoda

Cijene Proizvoda izražene su u hrvatskim kunama (dalje u tekstu: "HRK") i uključuju PDV. Proizvodi su podložni promjeni cijena sve do potvrde kupovine. Potvrdom kupovine Korisnicima završen je proces kupovine putem Usluge.

Cijena dostave kupljenih Proizvoda uključena je u ukupni iznos uz ispunjenje sljedećih uvjeta:

 • minimalan iznos kupljene robe, a koja uključuje uslugu dostave je 50,00 HRK i
 • maksimalan iznos kupljene robe, a koja uključuje dostavu iznosi do 2.000,00 HRK

2.2. Načini plaćanja

Korisnicima Usluge prilikom kupovine mobilnih uređaja, dodatne opreme, Tomato kompleta i Tomato boxeva omogućena su dva načina plaćanja:

 • plaćanje karticom
 • plaćanje pouzećem

Korisnik na internetskoj stranici Usluge odabire način plaćanja. Korisnicima Usluge prilikom kupovine Tomato bonova omogućeno je isključivo plaćanje karticom. Korisniku se nakon kupnje prikazuje na zaslonu 14-znamenkasti broj za obnovu Tomato računa.

2.2.1. Plaćanje karticom

Plaćanje karticom omogućeno je za sljedeće kartice:

 • American Express (PBZ Card do 24 rate)
 • Master Card (ZABA do 24 rate)
 • VISA (ZABA do 24 rate, PBZ Card do 24 rate)
 • Diners (Erste Bank do 24 rate)
 • Maestro (PBZ Card do 24 rate)

Prilikom plaćanja karticom, autorizacija se obavlja automatski. A1 će snositi sve manipulativne troškove autorizacije kreditne kartice Korisnika. Nakon uspješno obavljene autorizacije, Korisnik putem elektronske pošte (e-maila) zaprima potvrdu o tome je li autorizacija prošla uspješno ili neuspješno. Registrirani Korisnici mogu pratiti statuse u kojima se dostava nalazi pregledom unutar izbornika Moje narudžbe.

2.2.2. Plaćanje pouzećem

Prilikom plaćanja pouzećem Korisnik na Tomato web shop stranici dobiva ponudu, kao i sve podatke koji su potrebni kako bi mu se naručeni Proizvod dostavio (ime i prezime, adresa dostave, telefonski broj itd.).

3. Dostava

Dostava Proizvoda moguća je isključivo unutar područja Republike Hrvatske. Nakon evidentirane narudžbe od strane A1 i najkasnije u roku od 24 sata od narudžbe Proizvoda od strane Korisnika, Korisniku će Proizvodi biti isporučeni u roku :

 • do 2 radna dana za područje Grada Zagreba,
 • do 3 radna dana za područje van grada Zagreba i Zagrebačke županije,
 • do 5 radnih dana za područje otoka.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga Korisnik nije bio dostupan putem kontakt broja koji je ostavio, A1 nije odgovoran za produljenje prethodno navedenih rokova isporuke.

Korisniku će narudžba biti isporučena na adresu dostave, te ukoliko Korisnik nije na adresi dostave:

 • bit će mu ostavljena poruka s brojem na koji će moći kontaktirati dostavnu službu
 • Proizvodi mogu biti preuzeti od strane druge osobe (punoljetni član domaćinstva, ovlaštena osoba od strane Korisnika) uz predočenje osobnog identifikacijskog dokumenta

Kod kupovine Tomato bonova nije moguća fizička dostava, nego se Korisniku prikazuje na zaslonu 14-znamenkasti broj za obnovu Tomato računa.

4. Rezervacija proizvoda

Proizvodi koje Korisnik stavi u košarici nisu rezervirani. Proizvod je rezerviran tek nakon potvrde plaćanja od strane Korisnika. U periodu između stavljanja proizvoda u košaricu i potvrde plaćanja postoji mogućnost da količine Proizvoda više nisu dostupne putem Usluge, o čemu će Korisnik biti obaviješten.

5. Povrat kupljenih Proizvoda (osim Tomato bona)

Korisnik ima pravo na povrat kupljenog Proizvoda bez navođenja razloga, u roku od četrnaest (14) kalendarskih dana od dana dostave Proizvoda.

Korisnik povrat kupljenog Proizvoda može zatražiti:

 • putem obrasca za povrat Proizvoda koji se nalazi na Webshop stranicama, koristeći korisničko ime i lozinku za upotrebu personaliziranog sadržaja unutar izbornika Moje narudžbe,
 • pozivom na telefon službe za korisnike 0800 092 092 ili
 • pisanom obaviješću upućenoj poštom

Pisana obavijest mora sadržavati podatke s računa/narudžbe (broj računa, broj narudžbe, datum, iznos, proizvod) te podatke Korisnika (ime i prezime, kontakt telefonski broj i e-mail) te naziv banke i broj tekućeg računa. Ukoliko je Korisnik Proizvod platio pouzećem mora priložiti broj tekućeg računa, naziv banke te druge podatke nužne za povrat plaćenog iznosa.

Korisnik je obvezan dostavljeni Proizvod vratiti o svom trošku u stanju u kojem mu je Proizvod dostavljen i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena) sa svom pripadajućom opremom, u suprotnom će se povrat smatrati nevažećim te će se Proizvod vratiti na Korisnikovu adresu i povrat novca neće biti obavljen. Ukoliko se utvrdi da je uređaj oštećen nepažljivim rukovanjem, da se ne nalazi u originalnom pakiranju i/ili da paket nije kompletan, zahtjev za povrat kupljenog proizvoda neće biti uzet u obzir te će Proizvod biti vraćen na Korisnikovu adresu, a povrat novca neće biti obavljen. A1 ne snosi odgovornost ukoliko Korisnik u trenutku prikupa Proizvoda nije zatečen na adresi na kojoj mu je prvotno dostavljen Proizvod.

6. Povrat plaćenog iznosa

A1 će, na osnovu zahtjeva za povrat te ukoliko nisu ustanovljene gore navedene manjkavosti (točka 5.) Korisniku vratiti sredstva na račun koji je korisnik naveo u samom zahtjevu za povrat u roku četrnaest (14) kalendarskih dana od datuma primitka zahtjeva.

7. Prigovor u slučaju neisporučenog iznosa Tomato bona

Tomato služba za korisnike nadležna je za slučajeve neisporučenog iznosa Tomato bona na račun Korisnika ili 14-znamenkastog broja za obnovu Tomato računa, sukladno članku 3. ovih Uvjeta.

8. Ostali uvjeti

A1 se u potpunosti odriče svake odgovornosti za štetu koja može nastati Korisniku i trećima:

 • uslijed neautoriziranog korištenja korisničkog imena i lozinke ili radnjama povezanima s takvim korištenjem,
 • u vezi s upotrebom ili zlouporabom korištenja Usluge, ako predmetna šteta nije nastala krivnjom radnika A1

A1 neće odgovarati za bilo koju štetu koja bi mogla nastati zbog prekida internetske konekcije prilikom korištenja Usluge. Na korištenje Usluge primjenjivat će se odredbe važećeg Zakona o elektroničkoj trgovini i ostalih zakona koji se odnose na pružanje i korištenje Usluge. Korisnik prihvaća ove Uvjete korištenja klikom na polje "Pročitao/la sam i prihvaćam Uvjete korištenja usluge Tomato web shop".

Na slučajeve koji nisu riješeni ili regulirani ovim Uvjetima na odgovarajući će se način primjenjivati Opći uvjeti poslovanja A1 d.o.o.

A1 pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja, o čemu će Korisnik biti pravodobno obaviješten putem web stranice A1, e-mailom ili na drugi primjeren način.

Ovi Uvjeti primjenjuju se od 27.11.2017.