Smartica


Smartica je mobilna aplikacija za kupovinu, aktivaciju i validaciju putnih karata u javnom gradskom prijevozu.

Odaberi kartu

Dovoljno je odabrati digitalnu putnu kartu unutar aplikacije koju želiš kupiti, izdanu kartu validirati u vozilu i spreman si za vožnju!


 

Potvrda o plaćanju

Potvrda o plaćanju stići će u obliku povratne SMS poruke na tvoj mobilni telefon sa svim podacima o naplaćenom iznosu, dok se izdana digitalna putna karta nalazi unutar mobilne aplikacije Smartica.
 

Plaćanje

Za postpaid korisnike kupljeni sadržaj bit će naplaćen na mjesečnom računu, a za prepaid korisnike iznos za kupovinu biti će oduzet odmah s prepaid računa.

 

Besplatno preuzmi s Google Play i App Store trgovine:

Minimalna verzija Android 5

Minimalna verzija iOS 9

Koje prijevozne operatore aplikacija podržava?

Više informacija saznaj na službenim stranicama prijevoznika: Gradski prijevoz putnika d.o.o
Više informacija saznaj na službenim stranicama prijevoznika: KD Autotrolej d.o.o.
Više informacija saznaj na službenim stranicama prijevoznika: Liburnija d.o.o. 

Kako koristiti mPrijevoz


mPrijevoz je usluga koja omogućuje kupovinu i plaćanje usluga javnog prijevoza u suradnji s ugovornim partnerima. Uslugom možeš kupiti pojedinačne prijevozne karte ili nadoplatiti korisničke račune za korištenje javnog prijevoza.

Pošalji SMS

Pošalji SMS poruku s ključnom riječi na broj 700044. Ključna riječ označava zahtjev za plaćanje jednokratne, dok ključna riječ označava zahtjev za plaćanje dnevne prijevozne karte.
 

Stiže ti potvrda

Potvrda o plaćanju stići će na mobilni telefon kao povratna SMS poruka sa svim podacima o plaćanju (kod karte, tip karte, datum, naplaćeni iznos, naziv trgovca, naziv ugovornog partnera, broj karte, jedinstveni broj transakcije, naknada za korištenje platne usluge).

Zatraži kartu

Nakon plaćanja, prijevoznu kartu zatraži kod vozača vozila prijevoznika na način da vozaču predočiš pristiglu povratnu SMS poruku sa brojem i kodom karte.

 

Cijene putnih karata, zone, radno vrijeme i vremenska ograničenja određuje trgovac – davatelja usluge putničkog prijevoza, društvo Autopromet Sisak d.o.o. 

Sve informacije možeš saznati na http://www.auto-promet-sisak.hr

A1 tereti tvoj račun za iznos kupljene karte i naknade za izvršenu platnu transakciju.

Nextbike sustav javnih bicikala


Pomoću usluge mPrijevoz možeš nadoplatiti i svoj Nextbike korisnički račun koji možeš koristiti za najam bicikala na dostupnim terminalima na preko 70 različitih lokacija u Hrvatskoj.  

Kako koristiti Nextbike račun?

Za nadoplatu nextbike računa, moraš se registrirati i aktivirati Nextbike račun za uslugu najma bicikala. Više informacija o usluzi saznaj na www.nextbike.hr  i www.porecbikeshare.com 
 

Kako nadoplatiti Nextbike račun?

Slanjem SMS-a na broj 707070 s iznosom kredita kojeg želiš nadoplatiti. 
U roku od 2 minute na mobilni uređaj će ti stići povratni SMS s potvrdom nadoplate, a tvoj će nextbike račun biti uvećan za isti iznos. 
 

Koje su cijene Nextbike kredita?

Cijenu pojedinog kredita određuje Nextbike. Cijena naknade za izvršenu platnu transakciju utvrđena je važećim cjenikom A1 Hrvatska d.o.o.

 

Iznos kredita

Ključna riječ

SMS kratki broj

5 €

5

707070

10 €

10

707070

20 €

20

707070

30 €

30

707070

Uvjete korištenja usluge pročitaj na linku.
Najčešće postavljena pitanja za uslugu Smartica pročitaj na linku.